Hypnose

Hypnose

Kan bruges stort til alle former for problemer: Har du brug for hjælp til – for eksempel:

– at blive røgfri
– få bedre selvværd
– slippe af med fobier fx. flyskræk, brofobi
– øge eller mindske vægten
– ændre følelser som giver problemer: f.eks vrede, jalousi, svigt, angst, stress, let depression og svigt
– slippe af med præstations- eller eksamensangst
– finde dine indre ubevidste ressourcer
– personlig udvikling

Foto: Else-Marie Jørgensen

Hvordan foregår det
En behandling varer ca. 1½-2½ time.
De fleste får ca. 2-5 sessioner, men mærker meget ofte positiv forandringer allerede efter første session.

Vi starter med at tale om, hvad du ønsker at få hjælp til at forandre.
Derefter lægger jeg din stol lidt tilbage, og du kan få et tæppe på, så du ligger behageligt. Så guider jeg dig i hypnose, og du kan trygt overlade det til mig, at lade dit sind modtage hypnotiske forslag.

P5312165
Foto: Else-Marie Jørgensen
en-stol

Passe på dig
På den måde at det bevidste sinds vigtigste funktion er, at der ikke sker noget med dig, som du fx ikke har lyst til, og det kan det stadig gøre, når du er i hypnose. Det passer godt på dig. Det kan være, at du har tilladt dig at komme ned i hypnose, og så hører du pludselig en lyd udenfor, fx en knallert. Så kommer det bevidste sind lige op og tænker  ”hov der var noget larm” – og så slapper dit bevidste sind af igen – men det er hele tiden med dig. Og du må gerne sidde at tænke tanker. Det er helt naturligt.
Og du må grine, nyse, græde, røre på dig, gå på toilet, alt er tilladt!

Hypnose er blevet brugt af mange professionelle gennem de seneste 200 år i hypnosens historie. Og alle med en normal intelligens, og som er villig til at følge forslag, kan hypnotiseres og få store fordele af det.

Når samtalen er færdig, gør man sig parat i en behagelig stol og slapper af. Under hele forløbet vil hypnotisøren guide alt, hvad der foregår.

Selve hypnosen starter som regel med, at man ledes ind i en ind i en meget behagelig og dyb, afslappet tilstand. I denne tilstand giver hypnotisøren forskellige instruktioner til underbevidstheden eller det ubevidste sind.

Disse instruktioner påvirker sindet således, at det ændrer gamle mønstre og fremover får nye og bedre muligheder for at reagere.
Når hypnosen er færdig, bliver man på en blid og behagelig måde ledt tilbage til virkeligheden igen. Man får al den tid, der er brug for, så man kommer tilbage og har det behageligt, er helt vågen og tilstede førend man går ud i den pulserende hverdag igen.

Foto: Else-Marie Jørgensen

 

Hvad er hypnose/Advanceret hypnoterapi
Hypnose er en tilstand af øget modtagelighed. Det vil sige, at det er et samarbejde mellem klient og terapeut, hvor du skal have et ønske om at blive hypnotiseret, og have lyst til at følge de forslag jeg kommer med og kunne føle dig tryg ved situationen.
Vi har alle været i hypnose mange gange. For hvis du fx kører på motorvejen – og har haft en kort periode med dagdrømmeri, eller du fx er i gang med en aktivitet du elsker, og har “været lidt væk”. Det er en slags hypnose.

Komme ud igen
Ingen er nogensinde blevet hængende i hypnose, og enhver, –  ja, også du kan komme ud af hypnosen så snart du vil. Alt du skal gøre at blot, at ønske at komme ud af hypnosen og lade være med at følge mine forslag. Og du vil heller ikke miste din bevidsthed.

Forskellen
Forskellen mellem showhypnose, hypnose og hypnoterapi er, at man med showhypnose laver lidt for sjovt. Fordelen med showhyposen er, at mange har fået kendskab til det. Ulempen er, at man tror, det kan være lidt mystisk.
Med hypnose bruger man kun hypnotiske forslag. Man laver symptombehandling. Med hypnoterapi kan vi arbejde med, hvordan dit sind tror, det skal tilfredsstille dine behov. Og det er hypnoterapi jeg arbejder med, dog kalder jeg det også blot hypnose.

Bevidste sind
Når vi taler sammen, er det mest dit bevidste sind, jeg kommunikerer med. Det er her, du har din logiske og analytiske sans, den del der udregner matematik. Det er også her den tænkende del af dig er, den del der bevidst er opmærksom, og som har fokus på nuet.  Det bevidste sind er dog meget begrænset, og kan kun håndtere 5-7 informationer ad gangen.

Det underbevidste sind
Den underbevidste del
af dig er dog også med hele tiden. Det er den del af dig, der ved alt det, du nogensinde har tænkt, følt og oplevet. Det er her dine følelser, dine vaner og mønstre ligger.

Dens vigtigste funktion er, at den hele tiden forsøger at gøre det bedste for at tilfredsstille dine behov. Den passer på dig. Fx hvis du skal holde en tale – og du har præstationsangst, så vil din underbevidsthed gøre dig opmærksom på det,- du mærker måske, at du begynder at svede i håndfladerne, får hjertebanken – og det vil måske få dig til at flygte derfra, så du undgå det bliver ubehageligt for dig. Følelser motiverer nemlig til handling.

Skabe store forandringer
Og i modsætning til det bevidste sind, som kun kan håndtere 5-7 informationer ad gangen, har det underbevidste sind ubegrænset kapacitet. Hvis man vil forsøge at skabe store forandringer, er det derfor godt at skabe disse forandringer i det underbevidste sind for at opnå langvarige forandringer. Og det er det, man kan med hypnose.

Det gode er
Og det gode ved hypnose er, at der kommer vi ind og ser, hvad det underbevidste sind, tror det skal tilfredsstille for dig, når du har en given adfærd.

Tillid
Jeg plejer at få stor ros for at være god til at skabe tillid.
Det er vigtigt, at du føler dig helt tryg, og hvis du ikke gør det, skal du bare stille spørgsmål, og få svar på det, som du har behov for. Det er der altid god tid til.

 

I en vis udstrækning har vi kontrol over, hvad vi er bevidste om, men det er det ubevidste, der styrer os.

-John Whitmore-

Jeg tilbyder også

Jeg underviser i stresshåndtering. Jeg har bl.a. undervist sygemeldte borgere med stress, angst og depression som konsulent for jobcentre i Assens og i Vejle i 6 år.

Jeg holder forskellige foredrag. Det kan foregå igennem en virksomhed, eller det kan være på biblioteket eller gennem en aftenskole. Varigheden kan tilpasses.

Læs her feedback samt kommentarer fra mine tidligere klienter, som allerede har gennemgået hver deres unikke forløb og bliv klogere på, hvordan jeg kan hjælpe dig.