Stresssignaler

Hvordan viser stress sig?
Når man er stresset, føler man sig anspændt, man er rastløs, nervøs og urolig.
Man kan opleve problemer med at huske, har måske svært ved at koncentrere sig, eller er ude af stand til at træffe beslutninger, selv om små, hverdagsagtige ting.
Måske kniber det med at sove om natten. Enten kan man ikke falde i søvn, men ligger og vender og drejer sig, eller man vågner tidligt om morgenen, kan ikke falde i søvn igen og ligger og tænker på alle de ting, man skal nå i løbet af dagen – og hvordan man skal nå det.
Man kan have hovedpine eller mavebesvær og/eller andre symptomer.

Tegn på stress
Fysisk
-Hjertebanken
-Hovedpine
-Rysten på hænder
-Svimmelhed
-Svedeture
-Indre uro
-Mavesmerter
-Hyppig vandladning
-Diarré
-Vægttab
-Smerter
-Nedsat potens
-Hyppige infektioner
-Forværring af kronisk sygdom

Psykisk
-Ulyst
-Træthed
-Indre uro
-Hukommelses- og koncentrationsbesvær
-Rastløshed
-Irritabilitet
-Nedsat humoristisk sans
-Angst
-Følelse af udmattelse
-Depression

Adfærdsmæssig
-Søvnløshed
-Lav selvfølelse
-Hyperventilation
-Uengagerethed
-Indesluttethed
-Vrede
-Agressivitet
-Nedsat præstationsevne
-Ubeslutsomhed
-Appetitløshed
-Øget brug af stimulanser
-Sygefravær

Et enkelt symptom eller to er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man er stresset. Og symptomerne kan også være tegn på sygdomme. Men kan man nikke genkendende til et udvalg af disse symptomer og dukker de op med jævne mellemrum og i et bestemt mønster, så bør man tænke over sin situation og gøre noget ved den.

UDFORDRINGER kan være trin på vejen, eller de kan være sten på vejen. Det kommer an på, hvordan du betragter dem.

– Ukendt-


Stress viser sig altså som forskellige 
ubehagelige og generende symptomer. De er forskellige fra menneske til menneske, for der er stor forskel på, hvordan vi reagerer på belastninger. Nogle får ondt i maven, andre i hovedet. Nogle bliver indesluttede, andre aggressive. Nogle mister appetitten, mens andre spiser alt for meget. Det er derfor vigtigt, at man lærer sine stresssymptomer at kende. Først når man kan genkende stresstilstanden hos sig selv, kan man gøre noget ved situationen. Det er ikke nemt, at hjælpe sig selv, derfor kan du med fordel få hjælp, støtte og værktøjer hos mig, således at du lettere finder balancen igen. For at få en indikation af, hvor stresset du er, kan du tage en stresstest.

Jeg tilbyder også

Stresscoaching vil bl.a. hjælpe dig med at få stresshormonerne ud af kroppen, så du genfinder balancen. Samt hjælper dig også med at finde årsager til din stress samt at finde hensigtsmæssige måder at tackle livet på.

Hypnose er en tilstand af øget modtagelighed. Det er et samarbejde mellem klient og terapeut, hvor du skal have et ønske om at blive hypnotiseret.

Coaching er et fremragende værktøj til at hjælpe andre mennesker med at opnå forbedringer. Som udgangspunkt har vi alle de svar inden i os selv, som vi har brug for.